Riddarjenshalv

Hästfilé på menyn den 27/10

Eftersom vi på Pressklubben har över 800 sorters öl från Belgien och vår barchef Jens Skrubbe blivit dubbad till hedersölriddare i Belgien så vill vi, nu på torsdag den 27/10, fira med en delikatess från Belgien som är väldigt sällsynt här i Sverige. Efter en längre tids letande har vi äntligen fått tag på hästinnerfilé från Sverige som vi vill servera till våra glada gäster här på Pressklubben.

Hästfilétournedos med oxmärgstekt silverlök, Maredsoussås, baconlindade haricots verts och mandelpotatisgratäng 420kr

Bra att veta om hästkött.
Det florerar många fördomar och tabu kring hästkött, men det har fin textur och god smak. Hästar – inte minst i Sverige – lever dessutom ett långt och bra liv. Därför menar många att hästkött är en hållbar och naturlig råvara.
Hästar styckas som nötdjur, men köttet innehåller mindre fett. Det påminner om nöt och är mört, magert och smakrikt. I exempelvis Belgien, Frankrike, Italien, Spanien och Japan är det ett eftertraktat köttslag. I många av dessa länder finns restauranger som har hästkött som specialitet.